31 Aralık 2011 Cumartesi

Cep Telefonunuz Kayıt Dışı Olabilir

Ülkemizde Bir çok kişi Kayıt dışı olmamasına rağmen bu  uyarıyla  telefonu  kapatılabiliyor.

Bunun Sebepleri nelerdir ?

Telefonunuzu  Tamire vs.  Verdikten sonra bu olay başınıza geldiyse Telefonunuzun  İmei  numarası  başka telefona  kopyalanmış  olabilir.  Yurtdışından kaçak  getirilen  telefonlar  Telefoncular  tarafından  başka telefonun  imei  numarası kopyalanarak  kazanç  sağlıyorlar. Güvenmediğiniz insanlara Telefon tamiri  vermemeniz sizin yararınıza olacaktır.

Telefon  Kayıt Ettirme  işlemi  sadece 10  dk dır. Eğer Telefonunuza ait  Faturanız varsa  Herhangi bir Turkcell, Avea, Vodefone,  Bayiisine  giderek  0,49  TL  ödeyerek  bu sorunu  çözebilirsiniz.

Eğer Kaçak  Telefonsa  Gideceğiniz yer  Telefoncular onlarda bu işi el altından yapıyor ve  yapacağınız bu işlemle başkasını  mağdur edebileceğinizi  kesinlikle unutmayın.

29 Aralık 2011 Perşembe

Cep Telefonu İmei No Sorgulama Mutlaka Okuyun



Ülkemizde  Cep telefonları Kayıt altına alındığından beri piyasada bir çok kaçak cep telefonu  ortaya çıktı...  İmei  numarasını bilmeyen  vatandaşlarımız Cep telefonlarını nasıl kayıt ettirilicek diye birbirlerine sorar oldular.

Amacımız vatandaşlarımızın bu mağduriyetine bir göstermek.  Cep Telefonlarının  nasıl  kayıt edileceğini  bildirmek.  Yurtdışından gelen Telefonların kayıt ettirilmesi için  Pasaportunuzla 2 yıl içinde 1  defa kayıt Cep telefonunuzu kayıt ettirebilirsiniz.

Yurtdışından gelen yada Telefonunuzun kaçak olup olmadığını  şu  şekilde sorgulayabilirsiniz.

Öncelikle Telefonunuzda  *#060# Tuşuna basarak imei numaranızı öğrenebilirsiniz.

Daha sonra elde ettiğiniz Numarayı  Devletin Mobil Cihaz Kayıt sistemi yöntemiyle sorgulatacaksınız.

http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php


Yukarıdaki  Web adresi sizi imei No sorgulamak için resmi sayfaya yönlendirecektir.


Sorularınızı aşağıdaki yorum bölümünden yapabilirsiniz.  Sizlere bilgimiz dahilinde yardımcı olup kısa süre içinde döneceğiz.

İmei Klonlama İşlemi Hakkında Tecrübeye Dayalı Bilgiler

Ülkemizde  Bir çok Kaçak telefonda imei kayıt problemi var.  Bir çok arkadaş bu duruma  çözüm arıyor.

Aşağıdaki bilgiler tecrübe ile edinilmiş bilgilerdir. Yasal bir bilgilendirme yapalım kesinlikle  önermiyoruz.  Faturanızla gidin Türkcell Avea  Vodefone bayisine, Telefonunuzu kayıt ettirin. 0,41 krş  2012 yılında  telefon kayıt ettirme ücreti...


Bu Yasal  bilgilendirmeyi yaptığımıza göre şimdi mağdur kişileri bilgilendirmeye başlayabiliriz.


Kaçak Telefonlar Kayıt ettirilir mi ?

Aslında kayıt ettirilmez ancak imei  kopyalama yöntemiyle kullanılmayan bir cep telefonunun  imei numarası kullanılacak  olan  kaçak  telefonunkiyle  kopyalanır.  Yasa dışı olarak yapılan bu  eylemin cezası varmı  elbette  ki  bu işlem  yasadışıdır ve cezai  sorumluluklar  yükleyebilir.  Ancak  ülkemize o kadar fazladır ki  buna cezai  müeyyide  uygulama çok zorlaşmıştır.

Çünkü bu işlemi  genelde kullanıcılar yapmaz.  Kullanıcılar mağdur olur bu mağduriyetten kurtulmak için  telefoncuya götürür  bu işlemi telefoncu yapar.  10 TL  gibi  bir ücrete yaptırılır  bu fiyat yukarıda çıkabilir  bu işi yapan  telefoncu sizi süzdüğü kadarıyla fazlada kırpmak isteyebilir  pazarlıkla  aşağıda  inebilir..  ( Dikkat ediniz yasal Faturalı  telefonunuzun kayıt ettirme ücreti  0.41 krş tur. )

Kayıt Dışı Telefonu  Kayıt ettirme işlemi Teknik sorun çıkarır mı ?

Bu işlem  yasal  sorunların çıkarabileceğini  bununda  ülkemizdeki mağdur kesimin çokluğu sebebiyle yapılmasının  güç olduğunu  izah etmiştik.

İşin teknik  kısmına gelince...  İmei no klonlama işlemi yapılan  telefon eğer piyasa ise hemen  tespit ediliyorsunuz iki telefonda kaçak bildirimi  Türk Emniyeti  tarafından  sms yoluyla bilgilendiriliyor. 1 ay kadar müddette kayıt yaptırılmasını  yoksa görüşmeye kapatılacağını  bildiren uyarı  mesajını okuduğunuzda bilin ki artık  mağdursunuzdur.


Ancak şunuda söylemeliyim ki bu ihtimalde düşüktür.  Çünkü  Cep telefonu  piyasası o kadar hızlı ki  o kadar çok telefon çöpe gidiyor ki  her sene  modeller eskiyor bu durumda kayıt altına alma sistemide zorlaşıyor. Bu işi yapan  telefoncular olduğundan ellerinde bir çok eski  telefon bulunduğunan pekte sıkıntı  çektikleri söylenemez şu durumda...  

Bir Klonlama işlemi 5 yıl gidebiliyor. 


Kendiniz Yurtdışından gelen yada kaçak  olan  Telefonu  kayıt ettirebilirmisiniz ?


Bu işlemi  telefoncular  hwk ve ufs gibi  cihazlarla  yapıyorlar.  Cihazlar  iki aşamalı  birinci  aşaması aletin kendisi  2.  aşamada  telefonlara ait  yazılımlar. Bunlarıda internetten temin ediyorlar.

Baktığım kadarıyla  hwx box  cihazları 75 $  ve üstüyle satılıyor. 

 Örnek bir HWK UFS aşağıdaki  gibidir.





Bu makale  geliştirilebilir.  şuan  mağdur insanları bilgilendirmek için bu kadarı yeterli önümüzdeki  günlerde daha  kapsamlı  bilgilere ulaşacaksınız.



28 Aralık 2011 Çarşamba

Yurt Dışından Getirilen Telefonu Kayıt Ettirme İşlemleri

Ülkemiz  imei  Kayıt sistemine geçtikten sonra  bir çok  vatandaşımız telefon  kayıt işlemleri için  sıkıntı yaşadı.


Özellikle çinden gelen malların piyasamızda  orjinal  ürün diye satılması  bir müddet sonra  imei kodun başka  tel tarafından kullanılması sebebiyle    imei numaraları iptal ettirilin kullanıcılar telefonu kullanamaz  hale gelme riski ile  karşılaşıyor.

Yurt dışından gelen vatandaşlarımız  mutlaka  dikkat etmeleri gerekiyor.  Aşağıdaki  Yasal işlemler  ülkemizdeki  Telefon imei kayıt  sisteminde  istenilen belgelerdir.  Her vatandaşın  uymakla  mükellef olduğu  zorunluluktur.


Öncelikli  Not: Yurtdışından getirilen Telefonlar  pasaport üzerinden imei  numarası ile kayıt ettirilir.

Eğer Türk  Pasaportunu kullanıyorsanız  Kişinin Kimliği üzerinden işlem yapılıyor.

Eğer  Türk Pasaportu değilse Kişinin  ikametgahı üzerinden işlem yapılıyor

Ülkeye  Telefon  girdiği andan itibaren 30 gün içinde kayıt ettirilmesi gerekmektedir.
1  Pasaportla en fazla  2 yıl içinde 1 adet telefon kayıt ettirilebilir.